vrijdag 3 januari 2014

Roti met kip kerrie masala

Ik weet het, mijn winkel richt zich voornamelijk op de Mediterrane keuken, maar dat betekent niet dat wij nooit iets anders eten ;)

Wij zijn allemaal dol op de Surinaamse keuken en op speciaal verzoek hierbij ons recept voor roti met kip kerrie masala. Het recept komt uit een tijdschrift van lang geleden, volgens mij was het een Allerhande. Het recept is wel een beetje naar onze smaak aangepast.

Wat het je nodig? (4 personen)
  • 2-3 roti vellen (ik haal ze bij de Surinaamse toko, want het is mij nog niet gelukt betere te maken)
  • ongeveer 6 ons kip, bijvoorbeeld kippendijen of kippenpoten
  • 200 gram kousenband (of anders sperziebonen)
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 5 el olie
  • 2 el kerrie masala
  • 3 tl gemalen ketoembar (koriander)
  • 2 tl gemalen djinten (komijn)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillontablet
  • wat geraspte kokos
  • 1 pakje verse koriander
  • zout en peper


Hoe maak je het?
Voorbereiden:
(van tevoren, kan bijvoorbeeld begin van de middag)

  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip hierin in ongeveer 5 minuten rondom lekker bruin.
  • Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat de kip in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Neem de kip uit de pan en laat de kip afkoelen.
  • Als de kip is afgekoeld haal je het kippenvlees van de botten en snijd of trek je het kippenvlees in niet te grote stukjes.
Voorbereiden:
  • Was de kousenband en snijd deze in kleine stukjes.
  • Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van 2 cm.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Was de rode peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, of laat ze zitten als je van pittig eten houdt, en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
Bereiden:
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak de ui, rode peper, kerrie masala, ketoembar en djinten ongeveer 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak dit even mee.
  • Schep de aardappelblokjes en de kousenband erdoor en bak het ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg dan de kippenstukjes toe en schenk er ongeveer een halve liter (kokend) water bij. Breng het geheel aan de kook en laat alles 20 minuten zachtjes stoven.
  • Roer de kokos door het kip/aardappel-mengsel en laat het nog eens 5 minuten stoven.
  • Verwarm ondertussen de roti-platen.
  • Schep op het laatst de verse koriander erdoor.
TIP: 
Als je van heel pittig eten houdt, dan kun je de rode peper vervangen door een Madame Jeanette pepertje.
Je kunt ook twee gekookte eieren toevoegen. Laat deze dan de laatste 5-10 minuten mee warmen.


Nyan switi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten