Wat het je nodig? (4 personen)
- 200 gram spekblokjes
- 250 gram spaghetti (bij voorkeur verse)
- 1,5 el olijfolie
- ongeveer 6 ons kip, bijvoorbeeld kippendijen of kippenpoten
- 5 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram kastanjechampignons
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 1,5 dl kippenbouillon
- bouquet garni (enkele takjes tijm, marjolein, rozemarijn, laurierblaadje)
- 150 gram gedopte tuinbonen
- 1/2 courgette
- 6-8 kerstomaatjes
- 1 el verse peterselie
- zout en peper
- Extra nodig: een ruime braadpan
Hoe maak je het?
Voorbereiden:
- Halveer de sjalotjes.
- Snijd de champignons in vieren.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de verse peterselie fijn.
- Bestrooi de kip met peper en zout.
- Doe de bouillon in een pannetje en verwarm dit.
Bereiden:
- Kook de spaghetti (volgens de gebruiksaanwijzing) gaar.
- Bak de spekjes uit in een ruime braadpan met een heel klein beetje olijfolie en haal de daarna uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe in de pan en bak de kip in 4-5 minuten rondom bruin (hoeft niet gaar te zijn).
- Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak 3 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak even mee.
- Voeg dan de wijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het bouquet garni toe en laat alles op laag vuur afgedekt 15 minuten stoven.
- Let op: voeg na 10 minuten de tuinbonen, courgette en uitgebakken spekjes toe.
- Let op: roer er 2 minuten voor het einde de tomaatjes door
- Schep op het laatst de peterselie door de stoofpot.
- Zelf schep ik de spaghetti er ook door, maar je kunt er voor kiezen de spaghetti apart te serveren.
Kook, eet, geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten