vrijdag 10 januari 2014

Kipstoofpotje met spaghetti

Vanavond staat bij ons een heerlijk stoofpotje met kip op het menu. Dit recept hebben we al vaak gemaakt en elke keer als het op tafel staan, genieten we er weer van. Het is niet te ingewikkeld en duurt niet te lang, wat mij betreft prima voor een door-de-weekse avond. Als je de spaghetti zelf maakt duurt het natuurlijk wat langer.





Wat het je nodig? (4 personen)
  • 200 gram spekblokjes
  • 250 gram spaghetti (bij voorkeur verse)
  • 1,5 el olijfolie
  • ongeveer 6 ons kip, bijvoorbeeld kippendijen of kippenpoten
  • 5 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • bouquet garni (enkele takjes tijm, marjolein, rozemarijn, laurierblaadje)
  • 150 gram gedopte tuinbonen 
  • 1/2 courgette
  • 6-8 kerstomaatjes
  • 1 el verse peterselie
  • zout en peper
  • Extra nodig: een ruime braadpan


Hoe maak je het?

Voorbereiden:
  • Halveer de sjalotjes.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Snijd de verse peterselie fijn.
  • Bestrooi de kip met peper en zout.
  • Doe de bouillon in een pannetje en verwarm dit.

Bereiden:
  • Kook de spaghetti (volgens de gebruiksaanwijzing) gaar.
  • Bak de spekjes uit in een ruime braadpan met een heel klein beetje olijfolie en haal de daarna uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe in de pan en bak de kip in 4-5 minuten rondom bruin (hoeft niet gaar te zijn).
  • Voeg de sjalotjes en champignons toe en bak 3 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak even mee.
  • Voeg dan de wijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg het bouquet garni toe en laat alles op laag vuur afgedekt 15 minuten stoven.
    • Let op: voeg na 10 minuten de tuinbonen, courgette en uitgebakken spekjes toe.
    • Let op: roer er 2 minuten voor het einde de tomaatjes door  
  • Schep op het laatst de peterselie door de stoofpot.
  • Zelf schep ik de spaghetti er ook door, maar je kunt er voor kiezen de spaghetti apart te serveren.


Kook, eet, geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten