Wat het je nodig? (4 personen)
- 800 gram verse tomaten (of eventueel blokjes uit blik of pak)
- 300 gram geroosterde paprika's
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper (of minder als je niet van pittig eten houdt)
- 3 el olijfolie
- 1,5 liter kruidenbouillon (van tablet)
- 250 gram kikkererwten
- 200 gram doperwten
- 200 gram maiskorrels
- 4-5 merquezworstjes
- zout en peper
- Erbij: Turks brood, als je wilt belegd
Hoe maak je het?
Voorbereiden:
- Snijd de tomaten in vieren
- Pureer de tomaten samen met de geroosterde paprika in de keukenmachine of blender.
- Snipper de ui.
- Snijd de rode peper fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Doe de bouillon in een pannetje en verwarm dit.
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak hierin de ui, de knoflook en de rode peper ongeveer 2 minuten.
- Doe het tomaten-paprika-mengsel erbij en breng dit geheel aan de kook.
- Voeg de kikkererwten, doperwten en maiskorrels toe en laat op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
- Bak ondertussen de merquezworstjes in een aparte koekenpan in 2 el olijfolie tot ze gaar zijn (8-10 minuten).
- Snijd de merquezworstjes in dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep.
Kook, eet, geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten