vrijdag 24 januari 2014

Stevige Spaanse soep met merquezworstjes

Deze soep is echt ontzettend lekker en best makkelijk om te maken. Wij eten hem meestal met Turks brood, wat mijn dochter dan heerlijk belegd met wat sla, heerlijk gebakken kipfilet en andere lekkere ingrediënten. Ze maakt er elke keer weer iets heerlijks van. Het recept komt uit een kook-tijdschrift, waarschijnlijk Delicious, maar we hebben hem wel een klein beetje naar onze smaak aangepast.



Wat het je nodig? (4 personen)
  • 800 gram verse tomaten (of eventueel blokjes uit blik of pak)
  • 300 gram geroosterde paprika's
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (of minder als je niet van pittig eten houdt)
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 liter kruidenbouillon (van tablet)
  • 250 gram kikkererwten
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram maiskorrels
  • 4-5 merquezworstjes
  • zout en peper
  • Erbij: Turks brood, als je wilt belegd


Hoe maak je het?

Voorbereiden:
  • Snijd de tomaten in vieren
  • Pureer de tomaten samen met de geroosterde paprika in de keukenmachine of blender.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Doe de bouillon in een pannetje en verwarm dit.

Bereiden:
  • Verhit de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak hierin de ui, de knoflook en de rode peper ongeveer 2 minuten.

  • Doe het tomaten-paprika-mengsel erbij en breng dit geheel aan de kook.
  • Voeg de kikkererwten, doperwten en maiskorrels toe en laat op zacht vuur 10 minuten pruttelen.

  • Bak ondertussen de merquezworstjes in een aparte koekenpan in 2 el olijfolie tot ze gaar zijn (8-10 minuten).
  • Snijd de merquezworstjes in dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep.

Kook, eet, geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten