donderdag 21 november 2013

Vis met aardappels en Arrabbiata saus uit de oven



Wat heb je nodig (4 personen)

Voor de Arrabbiata-saus (pikante tomatensaus):
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • 1 rode peper, gehakt
  • 4 ansjovisfilets, gehakt
  • 2 blikjes of pakjes tomatenblokjes (goede kwaliteit)
  • 1 flesje Sugo Pomodorini

Voor de visschotel: 
  • 750 gram scholfilet
  • wat bloem
  • 4-6 el olijfolie
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Hoe maak je het?


Stap 1 - De Arrabbiata-saus Bak de knoflook in wat olijfolie en voeg de rode peper en de ansjovis na een paar minuutjes toe. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de sugo pomodorini toe en laat het ongeveer 5 minuten op hoog vuur bakken. Zet het vuur nu laag en laat de saus ongeveer 1 uur inkoken.

Stap 2 – De visschotel Verwarm de oven voor op 180° C.

Bestrooi de visfilets met bloem en klop het overtollige bloem eraf. Bak vervolgens de scholfilets in wat olijfolie in de koekenpan rondom bruin. Ze mogen niet gaar te worden.

Snijd de aardappels in dikke plakken en kook de plakken in ruim water met wat zout bijna gaar.

Nu kan de opbouw van de schotel beginnen: Doe eerst een laagje van de saus (1/3 deel) in de schaal of braadslee, dan de vis in een laag verdelen. Doe hier weer een laag Arrabbiata-saus (weer 1/3 deel) op en leg dan de aardappelplakjes hier bovenop. Tenslotte doe je de rest van de Arrabbiata-saus erover.

Bak de visschotel in ongeveer 40 minuten gaar. Neem de schotel uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten.

Verdeel de peterselie erover en serveer met een lekkere salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten