donderdag 10 oktober 2013

Speculaas cupcake’s met cranberry icing


Tijd: ca. 40 min
Aantal: 30 kleine cupcakes
Oven: 225 graden
Ingrediënten:
Cupcakes:
150 gram ongezouten boter
3 eieren
190 gram suiker
2 theelepels vanille suiker
3 kopjes melk
360 gram meel
2 theelepels zout
3 eetlepels speculaas kruiden
Icing:
2 kopjes cranberry jam
200 gram Philadelphia kaas light
60 gram poeder suiker
100 gram ongezouten boter
1 vanille stokje
2 theelepels vanille suiker
Benodigdheden:
Cup cake vormpjes
Beslagkom
Icing Bag/ Spuitzak
Bereidingswijze:
Cupcakes:
Verwarm de oven op 225 graden voor. Klop de suiker, vanille suiker en ei tot en wit schuim. Voeg de melk en de gesmolten boter toe. Voeg de droge ingrediënten voorzichtig toe. Roer tot een egaal beslag. Giet in de vormpjes en zet circa 5 a 10 min in de oven (afhankelijk van de grote van de cup cake vormpjes). Laat de cup cakes af koelen.

Icing:                        
Klop de boter tot een bijna wit schuim. Snij het vanille stokje doormidden en haal de vanille zaadjes eruit. Klop samen met de Philadelphia kaas, poeder suiker en vanille suiker. Voeg de cranberry jam toe en roer tot een egale icing. Als de icing te warm wordt, laat het dan heel even afkoelen in de koelkast. Giet de icing in de spuitzak en maak over elke cup cake met een mooie topping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten