woensdag 2 oktober 2013

Basisrecept voor pizza(bodems)


Voor: 4 pizza's
Voorbereiding: 30 minuten - Wachttijd: 2 uur en 10 minuten -  Bereiding: 5 minuten


Ingrediënten:
345 gram pizzabloem type 00
250 ml lauwwarm water
¼ theelepel suiker
2 theelepels instantgist 
½ eetlepel olijfolie
¼ theelepel (zee)zout
tarwebloem, om te bestrooien

Bereiding:

Roer het warme water met de gist en de suiker in een kommetje door elkaar en zet dit op een warme plek weg tot het schuimig is. Dit duurt een minuut of 5. Roer de olijfolie erdoor.

Zeef het pizzameel en het zout in een grote kom. Giet het gistmengsel erbij en meng alles met beide handen tot een deeg. Stort dan het deeg op het werkblad en kneed met de handbalmen tot een glad en elastisch deeg. Kneed zeker zo'n 5 minuten.

Zelf pizza maken - ALL4KITCHEN.NL

Vet de binnenkant van een schone kom dun in met wat olie en leg de deegbal erin. Dek het af met een schone theedoek en zet het deeg op een warme plaats weg. Laat het 45-60 minuten rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

Bestuif een schoon werkvlak dun in met bloem en stort het deeg erop. Druk met je vuisten de lucht eruit.

Verdeel het deeg in 4 porties en kneed ze nog even goed door. Vorm een bol van elk portie en rol ze tot een mooie bal. Doe dit met alle porties

Leg de deegballen op een dun ingevette bakplaat en dek ze af met een schone theedoek. Laat ze op een warme plaats nog eens 15 minuten rijzen.

Bestuif het werkblad met bloem en leg een van de ballen op het werkblad. Druk de schijf met de hand verder plat om de pizzabodem te verkrijgen. Ik gebruik hier altijd een deegroller voor. Herhaal dit voor de andere 3 pizza’s.



Nu kunt je de pizza beleggen, begin met een basis van tomatensaus en beleg verder naar wens. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten