donderdag 14 november 2013

Zelf pepernoten bakken



Pepernoten zijn niet weg te denken tijdens de sinterklaastijd en hoewel de pepernoten al weer maanden in de winkel liggen, vind ik het toch altijd weer leuk om zelf pepernoten te bakken. En nu Sinterklaas bijna in het land is, vind ik dat het nu wel kan.

Hieronder mijn recept:

Wat heeft u nodig?
120 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram boter
2 tl speculaaskruiden
125 gram bruine basterdsuiker
2 el melk
Snuf zout

Hoe maakt u ze?
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de bakmeel, suiker, speculaaskruiden, boter en zout in een mengkom en kneed dit goed door elkaar.
Voeg dan de melk toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak dan kleine balletjes van het deeg (kleiner dan een normale pepernoot) en leg ze op de bakplaat. Druk de pepernoten iets plat en leg ze niet te dicht bij elkaar.
Bak de pepernoten in de oven gaar in 15-20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten goed afkoelen.

Leuk om samen met de (klein)kinderen te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten