- 250 gram spekreepjes
- 3 el olijfolie
- 6 ons sukadelapjes
- 2 flinke uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- zout en peper
- 2 el bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml runderbouillon
- 150 ml rode wijn
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 150 gram kastanjechampignons
- 2 el (platte) peterselie
Extra nodig:
Wat eet je erbij:
- lekker met zelfgebakken brood of grof boerenbrood
Voorbereiden:
- Snijd de sukadelapjes in blokjes (niet te klein).
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook fijn.
- Schrap de winterpeen en snijd deze in plakjes.
- Snijd de champignons in vieren.
Bereiden:
- Bak de spekjes uit in een droge (koeken)pan
- Bak in de braadpan het sukadevlees in de olijfolie rondom bruin.
- Voeg de ui, winterpeen en knoflook toe en bak 5 minuutjes mee.
- Voeg de uitgebakken spekjes toe, samen met wat peper en zout.
- Roer de bloem erdoor en bak tot de bloem gaar is.
- Voeg dan de tomatenpuree erdoor en bak even mee.
- Voeg tenslotte de bouillon, de wijn, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
- Zet de pan dan op heel laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) en laat het 1,5 uur zachtjes stoven.
- Voeg dan de champignons toe en laat dit nog een uurtje stoven.
- Voeg tenslotte de peterselie toe en serveer samen met het brood.
Kook, eet, geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten